Форум в блога за туризъм и разходки

Още преди време реших, че щом ще създавам сайт и общество към него, то ще ми трябва форум. Става въпрос за портала за туризъм Razhodka.com – един от проектите ми.

Дилемата беше как да вкарам форум в самия дизайн на блога, които ползва wordpress платформата, като така ще мога да ползвам и същата база данни с потребителски имена. Тествах няколко различни Плъгина за форуми измежду които и Small press forum и WP-Forum, но все нещо куцаше. Не ми харсваше как се интегрира в дизайна, лиспваха фунцкионалности, липсваше превод на Български и възможност да бъде направен лесно такъв.

Дълго време нищо не направих по въпроса и форума така и си стоеше, докато сайта се развива с много добри темпове (вече около 600-700 уникални посетителя дневно, които активно коментират, пращат пътеписи и т.н.). В крайна сметка се хванах отново да търся и стигнах до bbPress – форум от създателите на WordPress. Звучеше много добре, само се блъсках по главата защо не съм го намерил по-рано 🙂 но както и да е, захванах се да попрочета и да тествам за какво иде реч.

BBpress се оказа доста кадърно форумче, много леко и някак освободено от хилядите нужни и ненужни функционалности на нормалните форуми и това някак си ме грабна. Заех се да разцъкам, прочетох как се интегрира с WordPress базата данни, както и cookies и така достигнах до нещо що годе прилично – и така представям ви новия Форум за туризъм и разходки.

Платформата bbpress разбира се има и недостатъци, като например това, че всяка една функционалност се добавя с външен плъгин и понякога бутане на php код в някой от файловете на темата. Да, това не е голям проблем, но за човек с малко разбирания от php понякога се оказва малко по-сложно. За момента съм го побългарил, добавил съм някои основни функционалности за да добие малко по-форумски вид и да е по-лесен за използване от потребителите, но има още какво да се желае.

Продължавам да дерзая по него и се надявам да го донаправя, защото нямам желание отново да сменям платформата 🙂 Че после ме чака и популяризацията му, а там хич си нямам и представа как точно да постъпя, но ще го мисля, когато всичко е готово.

Реклами

За plamenpetkov
Strange person...

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: