Камъкът се пука от студ

Зимна картинка

Зимна картинка

Освен, че навън е -13 градуса според Sinoptik.bg, то и измръзването си е като за толкова.  Голям студ ни е сковал след вчерашния снеговалеж. Направо не се живее навън.

Вчера установих, че никой не почисти улиците, днес не видях и никой да ги опесъчава, така че е доста хлъзгаво ако карате кола. Интересно ми е какво щеше да се случи, ако снега не беше спрял към 21:00 ч. вчера вечерта? Дали щеше да се повтори невероятната картинка от първите дни на 2008-ма, когато се вървеше предимно пеша и 80% от МПС-тата останаха затрупани? Вероятно Да, ама имат късмет Общинските чиновници, че този път им се размина и не излязоха на бял свят отново перфектните им системи за почистване на пътищата.

От цялата работа установих също така, и че при -8 градуса все още палят китайските ми xenon-и, което е много похвално. Да видим дали и при по-ниска температура ще запалят – искрено се надявам.

Друг ефект, който се наблюдава при ниските температурите е множеството климатици, които са обледени и бръмчат яко опитвайки се да работят, но уви. Тежко и горко на тези, които живеят в близост и чуват подобни звуци. Кой да се сети да обърне климатика да изстудява за 5-6 мин. за да размрази външното тяло и всичко да си е нормално. По-модерните климатици го правят сами, но като гледам разни Midea, Elite и други незнайни марки … май повечето сме с такива и се налага да мислим и действаме вместо тях.

А дано вече да свършва тая зима, че ми писна… е тя тъкмо започва де но все пак.

А вие да сте забелязали някой да почиства улиците в Русе?

Advertisements

Относно plamenpetkov
Strange person...

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: