Още ли залъгват учениците?

Сестра ми е ученичка в 12-ти клас и днес ми се похвали, че взела стипендия. Просто на майтап попитах колко е сега стипендията и отговора ме шашардиса – 21 лв.  Сумата, че не е голяма е видно, но най-потресаващото е, че тази сума беше същата и преди 11 години, когато аз получих първата си стипендия в 9-ти клас.

Замислям се това подигравка ли е с българския ученик, или поредната недалновидна политика от страна на нашето сегашно и предно и по-предно правителство. Явно всичките, леееко са пропуснали това перо измежду многото други важни задачи. Ами за последните 10 години минаха толкова инфлации, толкова поскъпвания на храни, горива и въобще на живота, как някой аджеба си мисли, че с тези 21лв. ученик може да си купи нещо. Мойте извинения но преди 10 години сядах на кафе и пиех кафе+кола за 80-90 ст., а сега само колата е 1.30 на повечето средни по хубост кафенета. Какво правим? Що за стимул е това, да бъдеш отличник – за да вземеш 21лв. на месец награда от държавата. Няма нужда, мерси. Дръжте си ги и без това не помагат много много.

Бих искал всеки, който може да напише статия за това нещо в блога си, и навсякъде, където може и по някакъв начин да го разгласи, за да достигне дай боже до ушите и очите на нашите „велики“ министри, че току виж взели, че направили нещо по въпроса. Хайде стига с тези подигравки вече…

Реклами

За plamenpetkov
Strange person...

4 Responses to Още ли залъгват учениците?

  1. GR8 says:

    Доколкото си спомням, стипендията е вързана за минималната раб. заплата, само че за различните класове е различна.. но със сигурност трябва да се променя.

  2. Stylius says:

    О,не. Доколкото разбрах от един коментар в моя блог, преди е била свързана. В момента, в който стипендията е станала 21лв, е била около 33% от минималната работна заплата. Сега е под 10%. За 9 години, минималната работна заплата от 67лв е станала 220лв, а стипендията не е мръднала и със стотинка.

  3. plamenpetkov says:

    Да, много бих искал да чуя оправданието на някой министър на Образованието…. За съжаление няма да стане, но остава за нас да си изведем поуката – като си траем ни мачкат и ако продължаваме така до никъде няма да я докараме.

  4. Pingback: Stylius.NET » Публикации » Държавата се гаври с учениците

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: