Нови хитови продукти от Ubiquiti Networks

Ubiquiti Networks станаха популярни с продуктите си в сферата на Wireless технологиите. Предлагат от мощни carrier class mini-PCI карти от серията XtremeRange и SuperRange, до ebmedded системи и завършените P-t-P и P-t-m-P решения на 2.5 и 5 Ghz. През последната една година нашумяха страшно много с техните нискобюджетни решения с бренда Nanostation.

Сега фирмата добавя към продуктовата си линия няколко нови и също така доста обещаващи продукта. Ще ги представя накратко:

Nanostation Loco

products_loco_compareКойто е запознат вече с Nanostation серията, лесно ще разбере какво е новия модел Loco – това е умален вариант, който превъплащава същите качества като на по-големите си събратя:
CPU – 180 MHzMemory – 16MB SDRAM, 4MB Flash
Power Supply – 12V, 1A DC, Power over Ethernet
Operating Temperature – -20C to +70C (много важен показател, досещате се защо)

Отново има два модела – на 2.4Ghz и на 5Ghz. (Loco2 и Loco5 съответно)

products_loco_ant

Антената е съвсем малко по-слаба, но според Ubiquiti performance-а трябва да е същия (двуполяризационна 13dbi), а цената на цялостния продукт – по-ниска (започваща от 49$). Това определено ще замести NS5, особено от клиентската страна – поне аз с такава цел бих го използвал.
Устройството идва flash-нато с AirOS, но е налице също така SDK Linux поддръжка, за стимулиране на open source разработките.

 

The Bullet

products_bullet_diagram

Ето това устройство просто размаза. Ubiquiti са събрали изключителна мощ от  максимум 1000 mw, заедно с останалите параметри на NS5 серията (процесор 180Mhz, 16 MS SDRAM, 4MB Flash) в малък издължен и водоустойчив корпус. Софтуера разбира се е AirOs. Идеята е да се включи към външна антена, да се захрани през PoE и да заработи – лесно и бързо. Избягвате използването на Рутерборди, wireless карти, кутии за монтаж.

 

products_bullet_ant2И най-великото нещо е, че забождате Bullet-а директно към някаква Антена, без да имате нужда от RF кабели, които често създават проблеми.
Цената започва от 39$, а вероятно в България ще можем да го закупим на цена от порядъка на 70-80 лв. Добавяме една външна антена според ситуацията (секторна или насочена) и за 150 до 200 лв. грубо имаме точка, с която можем да пренесем около 20Mbit/s  на каквото искаме разстояние – то просо зависи от антените.

За момента от страница на фирмата виждаме, че ще се предлагат 4 модела Bullet2, Bullet2HP, Bullet5, Bullet5HP, като не са разгледани точните разлики, но самото име показва достатъчно красноречиво.

И двете устройства ще представляват интерес за мен, а предполагам и за останалите LAN доставчици, които все някъде използват и Wireless технологията. С нетърпение очаквам да се появят на нашия пазар, но за съжаление точна дата от Ubiquiti не споменават – казват само, че са в производство в момента.

Реклами

За plamenpetkov
Strange person...

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: