Край на профилактиките

От много работа напоследък забравих да се похваля, че приключиха профилактиките на тока в Русе. За последно ни изтормозиха на 21.10, и то доста стабилно, ама айде нали е за финал – няма да ги псувам много. Въпроса е обаче какво време изгубихме за да съумеем да захранваме точките, които спираха ежедневно, вместо да вършим работа по обновяване на мрежата и развитие на нови точки и покритие в други населени места? И друг въпрос, които също доста ме вълнува – дали след толкова профилактики и спирания на тока все пак нещо се е подобрило в мрежата на Е-ОН и тока ще бъде по-стабилен през следващитя няколко месеца?  Едва ли.

За да се справим с профилактиките и да захраним всички необходими точки, за да имат Интернет останалите потребители, които си имат ток използвахме следната техника:

 

  • 3 броя генератори Honda EU20i – 2000 W мощност. С тях предимно захранвахме по-централни точки и като ги свържем в паралелен режим 2 такива захранваме колокейшън с консумация около 3-3.5KW – не успяхме да се издъним никъде тази година.
  • 2 броя генератор Honda EU10i – 1000 W мощност
  • 7 броя Инвертори 500W или 600W от Sinecare – с тяхна помощност захранвам места, където имам Траф за захранване на суичове. Също така ако на мястото има друг UPS (примерно MGE Nova 1250) то той също се включва директно след 220-то от инвертора и така няма прекъсване на мрежата.
  • Батерии 75Ah до 125Ah – те са необходими за инвертора, защото той прави 220 от 12V.

Общо взето се справихме сравнително добре, успявахме да отреагираме на изненадите които ни поднасяше любимия Е-ОН, с разминаванията в графиците които ние имаме и с всички техни „прищявки“.

Сега остава да се надяваме да има по-малко токови удари, по-кратки спирания на тока (че ще има спирания е ясно), по-малко офазявания.

Реклами

За plamenpetkov
Strange person...

2 Responses to Край на профилактиките

  1. Stylius says:

    Алелуя! Сега да се надяваме хората от Родина да нямат толкова спирания на тока и токови удари. И най-вече да се надяваме, че това няма да е за сметка на други квартали. Ама нали знаеш, надеждата умира последна 🙂

  2. plamenpetkov says:

    Не че вчеа не спряха тока в целия Център за около 10 мин. … ама ние си ги знаем все пак.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: