Разходка в Разград

Най-после през последната неделя успях да отида до гр.Разград и то не по работа, а просто така за разходка. Досега винаги съм ходил там заради техниката в колокейшъна ни там или заради услугите, които предлгаме на корпоративни клиенти и никога не ми оставаше време да видя що за град е.

IMG_0067

Времето беше хубаво и успяхме да се разходим по централната част, да усетим атмосферата на града и на заведенията и магазините в него естествено. Стартирахме със сутрешно кафе и кола на едно от заведенията, като за мое учудване установих, че дори хващам Wifi при това безплатно – евала.

Продължихме по главната улица, минахме през няколко магазина, които работеха (все пак е Неделя) дори успях да си харесам едни спортни панталони и веднага си ги купих. Стигнахме до прословутата часовникова кула, полюбувахме се на градинката наоколо и дори поседнахме за кратка почивка, защото ни очакваше едно предизвикателство…

Решихме да изкачим всичките стъпала за да достигнем до х-л Разград, които по принцип не са колкото до Шипка, ама ми се увидяха честно казано(може би защото бях подложил вече едно пилешко шишче и крем карамел). А що се отнася до хотела – комунистите са строили големи сгради едно време, моите поздравления. Малко се е поолющил от времето, но си е доста величествена сграда, а и гледката от високо си я бива.

IMG_0041

По централната част беше сравнително спокойно, без много народ като в Русе в неделен ден. Определено установих, че и в Разград както и в Русе има доста безделници, щом всички работещи заведения бяха пълни, но може да е било и заради слънчевото време.

Със сигурност не е лош град, и вероятно е приятно местенце за живеене – ни много голям, нито много малък. Като всички останали в България разбира се го има проблема с ниските заплати и високите цени на жилищата, но това е друга тема на разговор.

Направихме много снимки и си заминахме доволни от разходката.

Advertisements

Относно plamenpetkov
Strange person...

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: