Най-доброто оръжие в борбата с Енергоснабдяване

Тази статия е плод на заниманията ми през последния близо месец на работа, а именно да се справям с профилактиките на тока. Вероятно за мнозина са непознати, но тук в нашия любим град Русе, те се извършват всяка година, продължават цял месец и са ужасно хаотични и неорганизирани. Няма да споменавам, че информацията подавана от местната енергиина компания Е-ОН е неточна и оскъдна – чак тази година се сетиха да я публикуват и в web вариант, въпреки че от там човек трудно може да се ориентира. Все пак е червена точка за тях.От друга страна за един интернет доставчик е изключително важно, да предоставя услугата си 24/7/365 и това трябва целта на всеки истински такъв. Разбира се има редица фактори в нашата страна, която пречат на нормалното поддържане на една ЛАН мрежа, и с които трябва да се борим.
От преди повече от година открихме заедно с колеги, идеалното оръжие, което успешно използваме и тази година – инверторен генератор марка Honda.
Моделът е EU20i, и това което го прави добър за всеки ланаджия е:

  • сравнително лек – около 20 кг.
  • има дръжка за пренасяне и може да се качи на 8-я етаж от 1 техник забележете.
  • синусуидално напрежение на изхода, с което можете да захраните всякаква апаратура – може съвсем спокойно да включите в него директно вашия УПС или инвертор, така няма да спре техниката при прехвърлянето
  • резервоар за 4л. гориво, с което изкарвате около 5 часа при пълно натоварване
  • има икономичен режим на работа, при които се харчи толкова колкото е необходимо

Има една екстра, която лично аз използвам много: възможно е 2 такива генератора да бъдат свързани паралелно чрез една допълнителна приставка, като така получавате удвоена мощност – в моя случай 2 броя EU20i – изкарват 4000VA и ми стигат да си покрия нуждите на един колокейшън с техника.

Общо взето тези любими машинки всекидневно ме спасяват, както спасяват и колегите от телефонната поддръжка от множество ядосани и разярени клиенти, останали без услуга заради това, че на съседния блок няма ток, а на техния има. Очевидно е, че скоро няма да имаме по-добър „ток“ ако така мога да се изразя, но поне трябва да сме готови за всякакви изненади с него.

Реклами

За plamenpetkov
Strange person...

One Response to Най-доброто оръжие в борбата с Енергоснабдяване

  1. Pingback: Край на профилактиките « Блог на Пламен Петков

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: