Излезе Fring за IPhone 2.x.x

Отдавна го очаквах, както и мнозина от феновете на Iphone. Вече е факт и е достъпен за теглене от App Store, при това е напълно безплатно.
За тези, които не познават софтуера – това е програма, с която можете да чатите с приятели през мобилния си телефон, разбира се посредством връзка с Интернет (препоръчително да е през WiFi). Има версии и за symbian и windows mobile базирани телефони. Освен достъп до самата Fring мрежа, се предлага и Skype, MSN Messenger, ICQ, SIP, Google Talk, Yahoo, AIM и Twitter, като за последните 3 мрежи имате достъп само до чат функциите им.
На първо четене се виждат козметични промени, спрямо предходната версия, която използвахме на 1.1.3 и 1.1.4 версията на фърмуера.  По мое мнение това е единственото добро и работещо решение за използване на Skype за IPhone, забравете разни web базирани варианти и т.н. А що се отнася до останалите услуги – използвам и ICQ, и двете се съвместяват добре, но не мога да си представя някой с активирани 3-4 услуги наведнъж с contact листи примерно от по 20 човека – ще стане голяма каша, защото т.нар Buddy List показва всички накуп.
В новата версия Skype функцията работи добре, проведох разговор, чата работи също. Интерес представляваше за мен да разбера дали работи SIP-а, защото в предната версия не можах да подкарам нищо… Веднага настроих да се закачи към служебния Asterisk сървър и за мое учудване успях да звънна… но само до там, отсрещната страна не ме чуваше, но поне аз чувах какво ми говорят. Не можах да стигна до истината, дали програмата е още несъвършена или аз греша някъде, но няма и много опции за настройка, да не кажа че изобщо липсват.
Друг плюс е малко по-добре направения чат прозорец, както и самото бутонче Goto, което отваря активините чатове и получените нови съобщения. Добавени са  още: някои настройки за сигурността, история (или лог на чатовете проведени от Вас), директно набиране на номер от Buddy List-а. Вярно е, че има още какво да се желае, но ще върши работа. Освен това създателите на софтуера продължават да го подобряват, дано и да остане Free.

Ето къде може да прочетете ръководство за работа с Fring за IPhone
Ако някой има впечатления от софтуера и иска да ги сподели, моля да използва коментарите към темата.

Реклами

За plamenpetkov
Strange person...

2 Responses to Излезе Fring за IPhone 2.x.x

  1. tanqa says:

    mn mi haresa kakvo si pisal no otkade moga da si isteglq frig programatanestava

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: