E-ON или всъщност E-OFF

no_electricity_in_gaza_strip Днес е поредния ден, в който се питам до кога ще продължаваме да търпим качество на услугите, като тези на електрическата компания Е ОН България. Историята този път е следната: цял ден захранваме една камара POP-ове с техника, използвайки генератори, инвертори и т.н. поради „планираните“ профилактики, който се правят ежегодишно, поне в Русе. Профилактиките са кратки, само от 8:30 сутринта до 16:30 след обяд, аа забравих да спомена, че е помислено за централния градския район, където профилактиката е само 4 часа…. Супер 🙂

Всяко спиране и пускане на тока в един район, в който се прави профилактиката обаче е съпроводено с токови удари и/или спиране на тока в още поне 2 или 3 квартала, като страничните ефекти поне в нашата работа са: от блокирали суичове до изгорели такива, загуба на време и пари за отстраняването на породените проблеми, загуба на клиенти ако штеш, ако не се справим бързо, да не споменавам главоболието, което причинява на мен и на колегите.

Днес обаче чашата бе прелята отново, както казах „планираната“ профилактика приключи към 16:30, подготвихме се за утрешната „серенада, и леко по леко започвахме да се приготвяме за тръгване – все пак беше към 18 ч. и нашите „любими“ приятели решиха да ударят шалтера в 2 квартала, отново с няколко токови удари. Добре, че поне не изгоря техника(този път). Но последва отново търчане с генератори, псуване по адрес на Е-ОН, седене след работно време на куп служители, разходи и т.н. Уточнявам, ние сме компания, която се стреми да предлага качествена услуга на клиентите си и именно затова го правим всичко това нещо, въпреки че откровено не ни е приятно.

Чудя се какво ли им е било обаче на хорицата, които са се прибрали от работа към 5-6 и тъкмо са решили да си метнат един душ след тежкия работен ден… и хоп – тока спира. Грубо по мой сметки без ток останаха блокове с около 10 000 домакинства…. В кой век живеем все пак? Спомена за спирането на тока за по няколко часа и режимите отдавна е отминал, но защо днес 10-15 години по-късно пак сме изправени пред същите проблеми? И всъщност като пряко запознат и зависим от Е ОН, смея да твърдя че то не е само днес, не е само този месец, а е доста често срещано явление. Нека ако някой има друго виждане за нещата ме обори, но това говори статистиката тук.

До кога драги ми, ще търпим?

До кога Call Center-a на Е ОН ще е недостъпен в такива моменти, когато искам да си излея така насъбралото се в мен недоволство?

Реклами

За plamenpetkov
Strange person...

One Response to E-ON или всъщност E-OFF

  1. krassyo says:

    Аз почти ги напсувах един път през лятото когато им беше станал навик да спират тока първо кратко за 10 минути сутринта около 5 и веднага след това когато тъкмо си се зарадвал, че ups-а те е издържал пускат аварийни за около час и ти си псуваш и нареждаш, но… глас в пустиня 🙂
    Туй Монополистичка конкуренция му се викаше в икономиката ако се не бъркам. Докога ще ги търпи европейската комисия по конкуренцията???

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: