Цирк Балкански

Цирк Балкански

Цирк Балкански

На мен лично посещението на цирка с компанията ми подейства доста разтоварващо и някак си за двата часа прекарани под шапитото успяхме да забравим за всекидневните грижи. Разбира се основната вина за това се дължи на впечатляващите изпълнения на цирковите артисти. Тази година програмата е обновена с нови номера, кой от кой по-добри и артистични.

Да живее професионалното цирково изкуство!

Много силно впечатление ми направи жонглирането с крака на вази и дървени маси на китайската трупа. Китайката Тюн пък играе върху цилиндър, върху който е поставена дълга дъска. В единия й край е артистката, а в другия се поставя чиния. Балансирайки, тя подхвърля чинията, която се завърта няколко пъти във въздуха и попада върху главата й. Това се повтаря, докато накрая чиниите стават четири и все се трупат върху главата и. Накрая метна върху тях и канче, че и лъчижка в него след това 🙂 Точно това постижение е записано в книгата с рекордите – найстина смайващо.

Малко кокер-шпаниолче зашемети публиката, с игрите си и послушно изпълняваше командите: вървеше съвсем спокойно на задните си лапички, разтягаше се на шпагат, прави салта и куп други чудесии, с две думи – смаза ни.

Не липсваше и комичния момент, вкарван от групата клоуни. Успяха да разсмеят неколкократно публиката и малките дечица. Общо взето имаше за всеки по нещо.
Като най-добър мога да откроя семейният номер на братя Балкански – „Колелото на смъртта“ – найстина спира дъха.

И за финал бих искал повече хора да имат възможност да посещават такива мероприятия, защото в крайна сметка Българина има нужда от малко култура, от малко свободно време прекарано в забавление с приятели на приятно място, не става само с работа.

Реклами

За plamenpetkov
Strange person...

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: