Уж хубав UPS

Днешния ден за мен започна доста рано – към 3:30 ме събуди колегата, който е дежурен в офиса. Проблем в един от колокейшъните, през който минава 10G оптичния пръстен. Отреагирахме веднага с още един колега и проблема се оказа в отказал UPS, и то не просто отказал ами и даже не иска да запали повече. А от този UPS се очаква да е доста стабилен като се има предвид, че е доста скъп – марка MGE Pulsar MX 5000 RT (мисля, че така е точния модел). Странна грешка имаше изписана на дисплея – Environmental Fault – Invert Fault или нещо от тоя род, и не е превключил на автоматичен bypass, защото явно е окъсил и е паднал автоматичния предпазител на таблото… Още по-чудното е, че в този колокейшън в рамките на 6-7 месеца това е втория UPS, които си заминава по този начин, а всичко по захранваното оборудване изглежда ок. Просто го подменихме и тръгна всичко – така стана и този и предния път. Добре, че имахме резервен.

Ще трябва да разследваме по-обстойно на свежи глави, определено става нещо странно. Никакви аларми преди това за проблеми от софтуера за мониторинг, всички параметри са в нормите и изведнъж -прас и всичко долу… Май е време отново да се глася за работа, че то станало време.

За plamenpetkov
Strange person...

2 Responses to Уж хубав UPS

  1. krassyo says:

    Сигурно ли е, че някой доброжелател няма достъп до помещението освен вас? Странно е за UPS от тоя ранг да падне без бой.

  2. plamenpetkov says:

    Да в заключено и подсигурено със СОТ помещение – все пак е централен колокейшън.
    Огледахме всичко каквото можем и до където ни стига мозъка ама … нищо.
    Чакаме експертното мнение на фирмата, която ги поддържа.

Вашият коментар